27 júla, 2024
ŽIVOTNÝ ŠTÝL

Lacné liahne: Výhody, tipy a najlepšie možnosti na trhu

Lacne liahne

Chov hydiny môže byť zábavný a obohacujúci koníček, ktorý navyše prináša čerstvé vajcia a možnosť pozorovať rast malých kuriatok. Jedným z kľúčových nástrojov pre úspešný chov hydiny je kvalitná liaheň. Ak hľadáte spôsob, ako začať bez veľkých investícií, lacné liahne sú ideálnou voľbou. V tomto článku sa pozrieme na to, prečo sú lacné liahne skvelou možnosťou, čo by ste mali pri ich výbere zvážiť a ktoré modely na trhu stoja za pozornosť.

Lacné liahne


Prečo si vybrať lacné liahne?

  • Dostupnosť pre začiatočníkov: Lacné liahne sú ideálne pre ľudí, ktorí len začínajú s chovom hydiny. Umožňujú vyskúšať si proces liahnutia bez veľkých finančných nákladov.
  • Jednoduché používanie: Väčšina lacných liahnic je navrhnutá tak, aby boli jednoduché na obsluhu, čo znamená, že aj začiatočníci ich môžu ľahko používať bez potreby špeciálnych znalostí.
  • Flexibilita: Tieto liahne sú často menšie a ľahko prenosné, čo umožňuje chovateľom presúvať ich podľa potreby a umiestniť ich kdekoľvek v dome alebo na dvore.

Na čo si dať pozor pri výbere lacnej liahne?

  • Kapacita: Pred kúpou si premyslite, koľko vajec plánujete liahnúť. Lacné liahne zvyčajne ponúkajú kapacitu od 7 do 24 vajec, čo je dostatočné pre malý chov.
  • Automatické otáčanie vajec: Niektoré lacné liahne majú funkciu automatického otáčania vajec, čo výrazne zvyšuje úspešnosť liahnutia. Ak je to možné, investujte do modelu s touto funkciou.
  • Kontrola teploty a vlhkosti: Stabilná teplota a vlhkosť sú kľúčové pre úspešné liahnutie. Vyberte liaheň s presnou reguláciou týchto parametrov.
  • Jednoduché čistenie: Z hygienických dôvodov je dôležité, aby sa liaheň dala ľahko rozobrať a vyčistiť.

Najlepšie lacné liahne na trhu

Agrofortel – plne automatické liahne : Jedná sa o plne automatickú liaheň a inkubátor. Vajcia v liahni sa každé dve hodiny otočí. Tento interval možno zmeniť v nastaveniach. Pomocou tlačidiel je možné jednoducho nastaviť teplotu, ktorú Vám bude liaheň držať.
Na display možno sledovať teplotu v liahni, vlhkosť v liahni a počet dní od zapnutia liahne.

Liahne Cimuka : Plne automatická liaheň na vajcia vhodná k liahnutie vodnej a hrabavej hydiny – pre kurčatá, prepelice, kačice, morky, husi a bažanty. S automatickým otáčaním (2ks otočných roštov v balenie) až 60ks slepačích vajec – možnosť aj ručného otáčanie vajec (2ks košíkov na doliahnutie v balenie), s alarmom teploty a vlhkosti, s digitálnou reguláciou teploty od 36,6 do 38,3°C, s automatickou reguláciou vlhkosti, s teplomerom a s vlhkomerom.

Lacné liahne sú vynikajúcou voľbou pre každého, kto chce začať s chovom hydiny bez veľkých finančných nákladov. Pri výbere liahne je dôležité zvážiť jej kapacitu, funkcie automatického otáčania vajec, kontrolu teploty a vlhkosti a jednoduchosť čistenia.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
Translate »