13 mája, 2024
Zaujímavosti

Ako odstrániť živicu z karosérie auta?

Živica

Živica na karosérii auta je nepríjemná vec, ale dá sa odstrániť. Prinášame niekoľko spôsobov, ako odstrániť živicu z karosérie.

Odstránenie živice z karosérie auta môže byť trochu nepríjemný úkol, ale môžete ho zvládnuť pomocou niekoľkých metód. Tu sú niektoré spôsoby, ako to dosiahnuť:

  1. Teplá voda a mydlo: Skúste najprv namočiť živicu teplou vodou a jemným autodielenským mydlom. Pomocou mäkkej handry alebo húbky jemne trieť miesto s živicou. Dôkladne opláchnite vodou a osušte.
  2. Alkohol alebo rozpúšťadlá: Môžete použiť izopropylalkohol alebo nejaké rozpúšťadlo, ktoré nie je príliš agresívne voči laku auta. Navlhčite handru s alkoholom alebo rozpúšťadlom a jemne trieť miesto so živicou. Dôkladne opláchnite a osušte.
  3. Ricínový olej: Nanesenie niekoľkých kvapiek ricínového oleja na živicu a nechať pôsobiť niekoľko minút môže pomôcť rozpustiť živicu. Potom jemne trieť a utrite.
  4. Ľadový balíček: Položte ľadový balíček na živicu, aby ju ztuhli a stali menej lepkavou. Potom môžete použiť plastovú špachtľu alebo nejaký plastový nástroj na opatrné odstránenie živice. Buďte opatrní, aby ste neponičili lak auta.
  5. Komerčné odstraňovače živice: Na trhu sú dostupné špeciálne odstraňovače živice určené pre autá. Postupujte podľa návodu na obale, aby ste dosiahli najlepšie výsledky.

Pred akýmkoľvek použitím odstraňovača živice odporúčam vyskúšať ho na neviditeľnom mieste na laku auta, aby ste zistili, či nezanechá škvrny alebo iné poškodenie.

Nezabudnite, že pri odstraňovaní živice buďte opatrní, aby ste nepoškodili lak auta. Pokiaľ nie ste istí, že to zvládnete sami, môže byť lepšie obrátiť sa na profesionálneho autodielenského odborníka.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
Translate »