28 marca, 2024
EKONOMIKA Európa

Egypt sa usiluje o pevné partnerstvo s Nemeckom v oblasti energetiky, exportu plynu do EÚ

Egypt vlajka

Je to ďalší úder pre Rusko. Po tom ako Rusko dostalo do neistoty svojich odberateľov v Európskej únii s dodávkami plynu a ropy na trh prichádza Egypt, ktorý využil jedinečnú príležitosť a uzatvára dohodu s EU o dodávkach energie.

Egypt vlajka
Egypt vlajka

Ako uvádza AhramOnline Prezident Abdel-Fattah El-Sisi v pondelok potvrdil „úplnú pripravenosť“ Egypta položiť základy pevného partnerstva s Berlínom v oblasti energetiky, či už vývozom zemného plynu do Nemecka a Európskej únie, alebo vytvorením „rozšíreného partnerstva“.

Počas tlačovky El-Sisi povedal, že všetok dostupný plyn z východného Stredomoria možno vyvážať z Egypta do EÚ s už dostupnými egyptskými kapacitami.

„Vzťah medzi nami [Egyptom] a Európou je oveľa väčší ako cieľ poskytnúť niečo výmenou za inú vec,“ povedal El-Sisi v odpovedi na otázku tlače o ziskoch Egypta z memoranda o porozumení.

El-Sisi uviedol, že globálna energetická kríza ovplyvňuje ceny v krajinách na celom svete vrátane Egypta, čím potvrdil, že Egypt je pripravený zohrať akúkoľvek úlohu pri zmierňovaní účinkov krízy.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
Translate »