27 júla, 2024
Čo je twitter

Čo je Twitter?

Čo je Twitter?

Twitter je jednou z najpopulárnejších sociálnych sietí, ktorá umožňuje svojim používateľom zdieľať krátke správy, známe ako tweety. Tieto tweety majú obmedzený počet znakov, ktorý pôvodne dosahoval 140 znakov, no v roku 2017 sa tento limit zdvojnásobil na 280 znakov. Twitter je známy svojou rýchlosťou a jednoduchosťou, pretože používatelia môžu sledovať a komunikovať s inými používateľmi vo forme verejných tweetov alebo súkromných správ.

Twitter bol založený v roku 2006 Jackom Dorseyom, Noahom Glassom, Bizom Stoneom a Evanom Williamom. Odvtedy sa stalo obľúbenou platformou pre politikov, celebrít, novinárov, podnikateľov a mnohých ďalších. S celosvetovým počtom 330 miliónov aktívnych používateľov dennodenne produkujúcich stovky miliónov tweetov, je Twitter miestom, kde sa odohrávajú konverzácie o najrôznejších témach.

Čo je twitter

Jednou z charakteristík Twitteru je možnosť používania hashtagov, čo je slovná značka používaná na označovanie tém, ktoré majú byť zdieľané medzi používateľmi. Týmto spôsobom sa dá jednoducho vyhľadávať a sledovať konkrétne témy alebo udalosti.

Podľa Twitteru sa začalo tweetovať o rôznych udalostiach, ako je napríklad Arabeská jar, ešte predtým, ako sa o nich začalo hovoriť v tradičných médiách. Týmto spôsobom oblubená socialna platforma umožňuje rýchle a okamžité šírenie správ a informácií.

Pre mnohých novinárov je táto sociálna sieť neoddeliteľnou súčasťou ich práce, pretože im umožňuje rýchlo zdieľať a monitorovať správy a udalosti. Vďaka sledovaniu politikov a novinárov na Twitteri sa mnohí obyvatelia dostávajú k aktuálnym správam a novinkám o celebritách.

Okrem toho, že Twitter slúži ako zdroj informácií, je to aj miesto, kde sa môžete spojiť s ľuďmi s podobnými záujmami a diskutovať o najrôznejších témach. Používatelia môžu tweetovať o svojich názoroch, zdieľať články, fotografie a videá a vstúpiť do konverzácií s inými používateľmi prostredníctvom komentárov alebo retweetov.

Aj keď je Twitter populárny, nie je bez kritiky. Niekedy sa stáva miestom pre šírenie nenávisti.

Translate »