24DAY NOVINKY Blog EKONOMIKA Alza.cz: Náhľad do Úspechu
EKONOMIKA Technológie ŽIVOTNÝ ŠTÝL

Alza.cz: Náhľad do Úspechu

Alzak

Alza, ako sa český gigant stal lídrom v online obchodovaní

Alza.cz je český online predajca elektroniky a iných produktov, ktorý bol založený v roku 1994 Alešom Zavoralom ako Alzasoft, jednoosobová spoločnosť. História spoločnosti sa začala písať, keď v roku 1998 spustila svoju prvú webovú stránku a prenajala si malý obchod v Prahe. V roku 2000 sa spoločnosť presťahovala na väčšie miesto a zmenila svoj názov na Alza.cz. Odvtedy sa rozšírila svoju pôsobnosť a v roku 2021 prevádzkovala 53 obchodov a 1 800 AlzaBoxov v Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku a v Rakúsku​

Alza.sk

Táto spoločnosť je považovaná za najväčší online obchod v Českej republike s ročným obratom viac ako 1,76 miliardy eur bez DPH (45 miliárd CZK) v roku 2021. K koncu toho istého roka ponúkala približne 700 000 produktov a dokončila viac ako 17,9 milióna nákupných objednávok​. Ako čisto česká akciová spoločnosť so sídlom a daňovým domicilom v Českej republike, je Alza.cz vlastnená skupinou investorov prostredníctvom holdingovej spoločnosti L.S. Investments Limited​​​

Spoločnosť sa od svojho založenia transformovala na e-commerce podnikanie v roku 2000 a odvtedy sa stala najväčším online predajcom na českom trhu​. Tento rast a expanzia sú medzi najvýznamnejšími míľnikmi v histórii Alza.cz, ktoré poukazujú na jej schopnosť prispôsobiť sa a dominovať v rýchlo sa meniacom digitálnom obchodnom prostredí.

Ako online platforma, pravidelne organizuje rôzne propagačné akcie, ktoré sú navrhnuté tak, aby prilákali zákazníkov a zvýšili predaj. Medzi najúspešnejšie promo akcie Alza.cz patria:

Časovo Obmedzené Zľavy a Flash Predaje
Tieto akcie, ktoré ponúkajú značné zľavy na vybrané produkty po obmedzenú dobu, sú často veľmi populárne medzi zákazníkmi. Rýchle a výhodné ponuky lákajú zákazníkov k nákupu.

Sezónne Predaje a Výpredaje
Akcie spojené so sezónnymi udalosťami, ako sú Vianoce, Black Friday, Cyber Monday alebo letné výpredaje, sú známe tým, že pritiahnu veľké množstvo zákazníkov vďaka výrazným zľavám a špeciálnym ponukám.

Vernostné Programy a Zľavy
Alza.cz tiež ponúka vernostné programy, kde zákazníci získavajú body alebo zľavy za svoje nákupy, ktoré môžu využiť pri budúcich nákupoch.

Bundling Ponuky
Ponuky, kde zákazníci môžu získať zľavu alebo darček pri kúpe kombinácie viacerých produktov, sú tiež efektívne pri zvyšovaní predaja viacerých položiek naraz.

Partnerské a Kros-promočné Akcie
Spolupráce s inými značkami alebo výrobcami na spoločných promo akciách môžu tiež prispieť k zvýšeniu predaja a rozšíreniu zákazníckej základne.

Exkluzívne Online Ponuky
Exkluzívne ponuky dostupné len online môžu motivovať zákazníkov nakupovať prostredníctvom webovej stránky Alza.cz.

Marketing cez Sociálne Média a Emailové Kampane
Efektívne marketingové kampane prostredníctvom sociálnych médií a emailov, ktoré informujú o aktuálnych akciách a ponukách, tiež prispievajú k úspechu promo akcií.

Alza.cz ponúka širokú škálu kategórií produktov vo svojom e-shope, čo zahŕňa:

  1. Elektronika: Táto kategória zahrňuje počítače, notebooky, tablety, smartfóny, televízory, audio a video techniku, fotoaparáty, herné konzoly a ďalšiu elektroniku.
  2. Počítačové Komponenty: Tu nájdete komponenty ako sú pevné disky, procesory, grafické karty, základné dosky a ďalšie súčasti počítača.
  3. PC Príslušenstvo: Táto kategória zahŕňa klávesnice, myši, tlačiarne, monitory, USB kľúče, externé disky a iné doplnky.
  4. Domáce Spotrebiče: Ponuka zahŕňa veľké domáce spotrebiče ako chladničky a práčky, ako aj malé spotrebiče ako sú kávovary, mixéry, žehličky a vysávače.
  5. Hračky, Hobby a Šport: V tejto kategórii nájdete hračky pre deti, hobby potreby, športové potreby, outdoorové vybavenie a fitness zariadenia.
  6. Krása a Zdravie: Ponuka zahŕňa produkty pre osobnú starostlivosť ako sú fén, depilátory, holiace strojčeky, ale aj zdravotnícke potreby a doplnky výživy.
  7. Filmy, Knihy, Hry a Software: Zahŕňa digitálny a fyzický obsah ako hry pre PC a herné konzoly, knihy, filmy a software.
  8. Auto-moto: V tejto kategórii nájdete auto-moto príslušenstvo, autoelektroniku, náhradné diely, a podobne.
  9. Móda a Dizajn: Niektoré e-shopy, vrátane Alza.cz, môžu tiež ponúkať módu, šperky, hodinky a ďalšie dizajnové predmety.
  10. Záhrada a Náradie: Záhradné náradie, grily, bazény a ďalšie záhradné vybavenie.

Táto široká ponuka umožňuje Alza.cz osloviť rôzne segmenty zákazníkov a uspokojiť rozmanité potreby v rámci jedného obchodného portálu.

Exit mobile version